2011. július 29., péntek

GRÉTA, CORELLI - JERUZSÁLEM FÖLÖTT NEVETNEK AZ ANG - Jelenlegi ára: 2 295 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a Fókusz Könyváruház csapata. Áruházunk 40 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
Kedvező személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
A SZÁLLÍTÁS A 10. 000 FT-OT MEGHALADÓ RENDELÉSEK ESETÉBEN INGYENES!
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
180468
GRÉTA, CORELLI
JERUZSÁLEM FÖLÖTT NEVETNEK AZ ANGYALOK
A regény témáját sokszor elővették, de ez a kézirat alapvetően különbözik az eddigiektől. Nem holokauszt regény, nem is a megszokott módon tárja elénk a múlt borzalmait. A mába ágyazva, egy napló lapjait olvasva, az élettel összefüggő, hirtelen előtörő emlékekből kerekedik ki a magával ragadó történet, egy újságírónő külföldi kiküldetése kapcsán. Minden mozzanata dokumentumokon alapszik, a múltban játszódó eseményeket több éves kutatómunka előzte meg. A feltáruló, eddig ismeretlen adatok gazdagságáról a Budapesti Zsidó Múzeum szakembere is elismeréssel nyilatkozott. A regény főhőse, egy újságírónő új lakásba költözik a lányával. A lakás persze nem új, legalább száz éves. Hajdani lakói rémálmokkal üzennek a kislánynak és az édesanyjának. Ezek az álmok a nyilasterror tombolásáról, az ártatlan meggyilkoltakról szólnak, s egy kisfiúról, akit az utcán vertek agyon. Az álmok mellett a jelen, a valóság brutalitása, az alig titkolt, vagy megalázóan arcba lihegett antiszemitizmus, értelmetlen pusztulások, lelkek mélyén őrzött, tőmondatokká csiszolódott fájdalmak jelennek meg a könyvben. Az újságírónő kétségbeesetten, néha tévutakon, Amerikában, a pszichológus heverőjén, szüleinek, őseinek múltjában, egy kisváros deportációs történetében keresi a magyarázatot és a feloldozást. A hatalmas ismeretanyagra támaszkodó regény ugyanolyan biztonsággal jeleníti meg a múlt század közepének makói életét, mint a ma Amerikáját, vagy Jeruzsálemét. Napló, elbeszélés, analitikus vallomás, elképzelt, vagy inkább belül megélt szituációk, amelyekből kibontakozik a felismerés: a múlt akkor is bennünk él, ha születésünk előttre nyúlik vissza, akkor is hat ránk, ha nem törődünk vele, nem tudunk róla. Kiköveteli a felismerést, a tudatosságot, a szembenézést. Egy ki nem beszélt, lezáratlan feszültség magyar és magyar, ember és ember között. A szerző felhasogatta családja történetét, mint egy régi kárpit darabjait, hogy azok újraszőve egy misztikus, szép, megrendítő történetté álljanak össze. Néha megbontotta az idővonalat, hogy a félelem és szorongás információiról modern filmregényt írjon. Mert voltaképpen filmet írt. Egy családregényt, női agyakon, generációkon, álmokon úsztatott közép-európai történetet.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Nyitva tartás:
Hétköznap 9: 30-20: 00
Szombaton 10: 00-17: 00
A leütést követően munkatársaink 1-2 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a kiszállítás vagy az átvétel időpontját illetően.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
Köszönjük, hogy minket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A Fókusz Könyváruház csapata



Jelenlegi ára: 2 295 Ft

Az aukció vége: 2011-08-03 07:08
. GRÉTA, CORELLI - JERUZSÁLEM FÖLÖTT NEVETNEK AZ ANG - Jelenlegi ára: 2 295 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése